Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ 7. BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ŞENLİĞİ

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    INTELCILER Forum Ana Sayfa : OVERCLOCK HAKKINDA HERŞEY BURADA
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj

intelciler
Site Admin
Site Admin

MesajTarih: Sal Nis 28, 2009 11:29 pm    Mesaj konusu: KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ 7. BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ŞENLİĞİ Alıntıyla Cevap Gönder

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ 7. BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ŞENLİĞİ YAPILDI!!!

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ 7. BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ŞENLİĞİ İNTEL LN2 OVERCLOCK SHOW 28-29.04.2009 SAAT: 10:00 - 18:00 Arası Yapıldı.
Bu yıl 7. kez düzenlenen Şenlikler törenle ziyaretçi öğrencilere kapılarını açtı!... Kadir Has Üniversitesi , teknolojinin kullanımını yaygınlaştırmak ve yeni teknolojileri gençlere tanıtmak amacıyla her yıl gerçekleştirdiği Bilişim Teknolojileri Şenliği’nin YEDİNCİ’sini 28-29 Nisan 2009 tarihlerinde Cibali Kadir Has Kampüsü’nde düzenliyor. Üniversitenin geleneksel olarak düzenlediği Bilişim Teknolojileri Şenliği, bu yıl 28-29 Nisan 2009 tarihleri arasında Cibali Kadir Has Kampüsü’nde gerçekleştirilecek. Bilgisayar oyunları, oyun turnuvaları, sertifikalı ücretsiz eğitim seminerleri, söyleşi ve konser etkinliklerini ile son teknoloji ürünlerinin sergileneceği teknoloji firmalarının standlarını içeren şenlik, Bilişim Teknolojilerinin yaygınlaşmasına destek vermek amacıyla 2003 yılından bu yana yapılmakta.
KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ Rektörü açılış esnasında :

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ Rektörü 7. BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ŞENLİĞİ nin açılışını yaptıktan sonra Mobisu standını ziyaret etti.Bu ziyaretten sonra Overclock ta bir fenomen olarak kabul edilen Murat Özsaygılı ve yine isminden çok söz ettiren overclock kralı :)) namı diğer Expander ürün bazında bir Dünya Rekoru Kırdılar.Tabiki bu bir başlangıçtı.
Kullandıkları konfigirasyonlar oldukça yüksekti.Özellikle Overclock için Intel in i7 940 işlemcisinin seçilmiş olması Showun dozunu bir nebze daha arttıran bir etkendi.

Kadir Has Üniversitesi Bilişim Rüzgarı Gençleri Coşturdu

Bilişim teknolojilerinin kullanımını yaygınlaştırmak ve yeni teknolojileri gençlere tanıtmak amacıyla gerçekleştirilen Bilişim Teknolojileri Şenliği; sertifikalı ücretsiz eğitim seminerleri, overclock gösterileri, konsol oyunları teknoloji parkı, en son teknolojik ürünlerin sergileneceği firma standları, Betül Demir konseri ve Yalın konseri ile bu yıl da dopdolu geçti.

Şenliğin birinci günü açılış töreninin ardından Red Bull Hummer Party ve Betül Demir konseri şenlikçileri coştururken; ikinci gününde ise en sevilen şarkılarıyla Yalın sahne aldı. Bilişim Teknolojileri Şenliği'nde sektörün önde gelen firmalarının katıldığı 40 standlık şenlik alanında teknolojik ürünler gençlerle buluştu ve bazı ürünler indirimlerle satışa sunuldu. Ayrıca oyun meraklıları PC – PS3 ve Nintendo Wii oyun konsollarıyla eğlenceli vakit geçirme imkanı buldular.

Şenlikte sistem programcısının gözü ile .NET ve JAVA, Pixar Filmleri animasyon ve görsel efektleri, güncel internet tehditleri ve korunma yöntemleri ve 3D animasyon teknikleri adı altında toplanan sertifikalı ücretsiz eğitimlerin yanısıra “Yurtdışında Eğitim” ve “Yasemin Sungur ile Liselilere Özel” isimli sunumlar da yer aldı.
Şenliğin son günü ise 2009 Yılının En Has Bilişimcileri Ödülleri sahiplerini buldu. Kadir Has Üniversitesi öğrencileri tarafından oylanan anket ile belirlenen ve 12 kategoride gerçekleştirilen ankete 3 bin 542 öğrenci katıldı. Ödül Töreni, 29 Nisan Çarşamba günü, saat 11.00'de, Kadir Has Üniversitesi Cibali Merkez Kampüsü Haliç Salonu’nda gerçekleştirildi.

2009 Yılının En Has Bilişimcileri

En Çok Beğenilen Bilgisayar Dergisi PC Net
En Çok Beğenilen Internet Servis Sağlayıcı TT-NET
Bilişim Desteği En Çok Beğenilen Cep Telefonu Apple IPhone
En Çok Beğenilen BT Eğitim Merkezi Bilge Adam
En Çok Beğenilen BT Satış Noktaları Teknosa
En Çok Beğenilen Dizüstü Bilgisayar Markası HP ve TOSHIBA
En Çok Beğenilen Masaüstü Bilgisayar Markası HP
En Çok Beğenilen İletişim Şirketi Turkcell
En Çok Beğenilen Online Alışveriş Sitesi Hepsiburada.com
En Çok Beğenilen İnsan Kaynakları Sitesi yenibiris.com
Bilişime Önem Veren En Çok Beğenilen Gazete Hürriyet e-yaşam
Kişisel Web Sayfası En çok Beğenilen Ünlü Nil Karaibrahimgil

Şenliklerin açılış töreninde bir konuşma yapan Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Yılmaz, Türkiye nin, adım hızından ışık hızına geldiğini söyledi.Orta öğretim ile yüksek öğretim arasındaki farkın, üniversitelerde bilginin her hangibir üst sınırının olmamasında ortaya çıktığını belirten Prof. Dr. Yılmaz, bilgisayarda büyük ölçekli veri depolama imkanının insan oğlunun gelişimini hızlandırdığını ifade etti. ''Eğitimin bittiği yerde yaşam ve çalışma hayatı başlıyor'' şeklinde konuşan rektör Prof. Dr. Yılmaz : ''eğer üniversitede gerekli bilgileri almazsanız boşluğa düşmüş gibi olursunuz'' dedi. Üniverstelerin, bilişim imkanlarından gereğince yararlanmaması durumunda üniverstelerin geri kalacağını belirten Prof. Dr. Yılmaz , yurt dışındaki 40 üniversteyle birlikte çeşitli projelerde yer aldıklarını söyledi.

Ayrıca Overclock konusunda isimlerinden sıkça söz ettiren ' AnseLmo82 - Mehmet328 - TosunerMC ' Murat Özsaygılı ve Expander a destek olmak için 2. gün ansızın çıkageldiler :)))
Fuara Mobisu bilgisayarın standı damgasını vurdu.
Rektör Mobisunun standını ziyaret etti.Murat Özsaygılı ve Expander dan Overclock konusunda bilgiler aldı.Mobisu standında Intel in son çıkan teknolojilerini sergileyerek teknolojide öncü bir firma olduğunu bir kez daha gösterdi.Kadir Has Ünviverstesi rektörünün overclock la bu denli ilgili olması biz teknoloji tutkunlarını çok sevindirdi.Bunun gibi etkinliklerin diğer Ünviverstelerdede olması dileğimle...

Özellikle belirtmek istediğim nokat ise Mobisu Bilgisayarın bu aktiviteye
renk katmak amaçlı standı oldu.Standında Intel vasıtası ile Dünya overclock şampiyonu Murat Özsaygılı ve yine bir çok rekora imza atmış
Expander yeni rekorlar kırdı.
Mobisunun XS markası ise inanılmaz bir ilgi ile karşılandı.
Bu ürünle ilgili detayları bu linkte bulabilirsiniz.
http://www.mobisu.com.tr/marka-pazarlama-calisma.html

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ Rektörü Murat Özsaygılı ve Expander ile birlikte:

3dmark2001 Single Vga Kategorisinde Expander ve Murat Özsaygılıdan dünya rekoru geldi.

OVERCLOCK SHOW 28-29.04.2009 SAAT: 10:00 - 18:00 Arası Yapıldı. HD 4850X2 SINGLE VGA HWBOT KATEGORIES 3DMARK2001 SCORE: 95867 WORLD RECORD NO: 1 HD 2900XT 1GB GDR4 SINGLE VGA HWBOT KATEGORIES 3DMARK2001 SCORE: 91892 WORLD RECORD NO:1

Kadir Has Üniversitesi 7. Bilişim Teknolojileri Şenliklerinde Overclock ile dünya rekorunu zorlayan Murat Özsaygılı ve Expander yeni başarılara imza attılar.

İlk Gün [ 28.04.2009 ]
LN2 Testlerinde 2900xt 1gb gdr4 Hwbot 3dmark2001 Single Vga
Kategorisinde Expander ve Murat Özsaygılıdan dünya rekoru geldi.

Test sistemine birlikte göz atalım.

E8600 1.93Vcore 5560 Mhz Retail. [ -130c ]

DFI UT P35 T2R Retail.

1GB MUSHKİN 1300 MHZ DDR2 RAM 2.4 V

2900 xt 1Gb Gdr4 Stock Retail.

800 WATT Tagan Psu

LN2 [ Liquid Nitrogen ] -196c

Ln2 pot

3DMARK2001 SCORE : 91892 WR1 HWBOT KATEGORY

FUTUREMARK VALİDATE 92K: http://service.futuremark.com/compare?2k1=9490666

ETKİNLİGİN 2 GÜNÜNDE SHOW AMAÇLI 3DMARK2006 TEST SONUCU

TEST SİSTEMİ

INTEL CORE I7 965 Extreme Edition 4160 Mhz [ES]

FOXCONN X58 BLOOD RAGE

PATRIOT VIPER DDR3 TRIPLE RAM

HIS HD 4870X2 750 / 900 MHZ

SAPPHIRE HD 4850X2 625 / 700 MHZ

TAGAN 800 WATT TURBO PSU

3DMARK2006 I7 965 EE 4160 MHZ + 4870X2 + 4850X2 CROSSFIRE-X

Sonuç: 27283 Puan.

SAPPHIRE HD 4850X2 WR1 3DMARK2001 SCORE: 95867

FUTUREMARK 3DMARK2001 Validate :

http://service.futuremark.com/resultComparison.action?compareResultId=9485996&compareResultType=6

HD 4850X2 2001 Score SS

HWBOT WR1 SS

Intel Nehalem i7 940 İşlemci
Foxconn Bloodrage x58
Patriot 1600 Mhz 3x2 GB (www.evrenshop.com)
Gigabyte 280 GTX
Antec Skeleton Kasa (www.evrenshop.com)
Xilence 750W Güç Kaynağı (www.evrenshop.com)
Zalman 22 Trimon 3D Monitör

Betül Demir konseri oldukça güzeldi.

Bu yıl 7. si büyük bir başarıyla düzenlenen Bilişim Teknolojileri Şenliğinden yağan sağanak yağmura rağmenYalın harika bir konser performansı sergileyerek kendisini bekleyen öğrencileri muhteşem bir müzik ziyafeti sundu.

Kadir Has Üniversitesi' nde, deyim yerindeyse yeri yerinden oynatan Yalın hayranı öğrencilerin büyük sevgi ile karşılandı.

Bilişim Teknolojileri Şenliğinde Nerde Ne Yapalım da ziyaretçi öğrencilerin büyük beğenisini toplamayı başardı.

Kadir Has Üniversitesi öğrencilerinin katkıları ile organize edilen Bilişim Teknolojileri Şenliği adı gibi Şen ve verimli geçti.

Öğretim üyesinden öğrencisine Şenliğe emeği geçen herkesi kutlamak gerek. Zira bütçelerin kapalı olduğu böyle bir dönemde, bu kadar büyük bir organizasyona imza atmış olmaları takdir edilmesi gereken bir durumdur.

Üniversite öğrencilerinin oylarıyla yapılan seçim sonucu Yılın En Has Bilişimciler' i de Şenlik kapsamındaki Törenle ödüllerini aldı. Ayrıca Şenlik Anasponsoru olan Intel Türkiye' ye de katkılarından dolayı plaket verildi. Plaketi Intel Türkiye adına Kanal Geliştirme Uzmanı Arif ŞAHİN teslim aldı.

Over clock Show dan ve Şenlikten eğlenceli kareler

Antig de bu önemli anı kaçırmak istememiş o da
ansızın çıka geldi.

Overclock konusunda isimlerinden sıkça söz ettiren ' AnseLmo82 -
Mehmet328 - TosunerMC ' Murat Özsaygılı ve Expander a destek olmak
için 2. gün ansızın çıkageldiler :)))

Overclock konusunda oldukça meraklı olan Kadir Has Üniverstesi öğrencileri kırılan 2 rekora katkılarını esirgemediler :)))

Expander kırdığı rekorlardan sonra Showuna devam etti.

Bu konu ile ilgili daha farklı kaynak bulabileceğiniz link ler sıralanmıştır.

http://www.nerdeneyapalim.com/haberler/bilim_ve_teknoloji/yalin_ruzgari_kadir_has_universitesi_7._bilisim_teknolojileri_senliginde_esti_.html
http://www.bilgisayar-destek.com/kadir-has-universitesi-7-bilisim-teknolojileri-senligi/
http://shiftdelete.net/ogrenciler-bilisime-doydu-10745.html
http://www.extremebenchmark.com/extreme_benchmark/587.html
http://bts.khas.edu.tr/
http://www.metacafe.com/watch/2755763/murat_zsayg_l_le_overclock_r_portaj/
http://www.pckoloji.com/
http://www.nerdeneyapalim.com/haberler/bilim_ve_teknoloji/kadir_has_universitesi_7._bilisim_teknolojileri_senlikleri_basladi_.html
http://www.nerdeneyapalim.com/haberler/bilim_ve_teknoloji/nerde_ne_yapalim_kadir_has_universitesi_7._bilisim_teknolojileri_senliginde.html
http://turk.internet.com/haber/yazigoster.php3?yaziid=23795
http://www.bilgisayar-destek.com/kadir-has-bilisim-senliginde-overclock-gosterisi-yapildi/

En son intelciler tarafından Prş May 14, 2009 11:31 pm tarihinde değiştirildi, toplam 7 kere değiştirildi
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et

teknox
ÇAVUŞ
ÇAVUŞ

MesajTarih: Cum May 01, 2009 1:53 pm    Mesaj konusu: Re: KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ 7. BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ŞENLİĞİ Alıntıyla Cevap Gönder

Bu etkinliği nasıl kaçırdım yaa
Kaçırılmıycak bir aktivite olmuş.
Muratla tanışmak istiyordum
kısmet olmadı malesef :(
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder MSN Messenger

cihannuma
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

MesajTarih: Cum May 01, 2009 1:56 pm    Mesaj konusu: Re: KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ 7. BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ŞENLİĞİ Alıntıyla Cevap Gönder

Bu kasa muhteşem olmuş.
Bu kasayı ve monitörü nerden alabiliriz.
Evrenshop yazmış ama kasnın toplanmış halini temin edebiliyormı.
Yoksa mobisu dan mı alıcağız.
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder

Kitap kurdu
ÇAVUŞ
ÇAVUŞ

MesajTarih: Cum May 01, 2009 2:06 pm    Mesaj konusu: KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ 7. BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ŞENLİĞİ Alıntıyla Cevap Gönder

Tüm ekip toplanmış valla harika bir Overclock shov olmuş.
Kadir Has üniversitesine yakışan bir etkinlik olmuş.
Intel in ana sponros olması çok yerinde olmuş.
Artık bilişimde bile böylesi güzel aktiviteler göremiyoruz.
Emeği geçenlerin eline sağlık. Bende uğradım bu etkinliğe.
Ama çok yoğundum bu hafata o yüzden fazla duramadım.
Özellikle Expander ve Murat ın aktivitenin 2 günüde rekora imza atması şaşılmaması gereken bir sonuç.i7 940 İşlemcili ksistem süper.
O kasadan bende alıcağım ilk fırsatta fiyatı na bakıyorum şimdi netten

Başa dön

AbsoluteZero
ÜYE
ÜYE

MesajTarih: Cum May 01, 2009 9:55 pm    Mesaj konusu: Re: KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ 7. BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ŞENLİĞİ Alıntıyla Cevap Gönder

teknox yazmış:
Bu etkinliği nasıl kaçırdım yaa
Kaçırılmıycak bir aktivite olmuş.
Muratla tanışmak istiyordum
kısmet olmadı malesef :(

Pm'den görüşelim..

cihannuma yazmış:
Bu kasa muhteşem olmuş.
Bu kasayı ve monitörü nerden alabiliriz.
Evrenshop yazmış ama kasnın toplanmış halini temin edebiliyormı.
Yoksa mobisu dan mı alıcağız.

Kasanın toplanmış hali hiçbiryerde satılmıyor. Parçalar benim tarafımdan seçilip ayarları yapılıp oyun oynamaya sunulmuştur. Makina evimde kullandığım makinadır. Parçalar 3D ortamda driver problemi olmaksızın rahat, performanslı çalışabilecek şekilde seçildi.

Parça listesini sana gönderebilirim, nerelerden alabileceğini yazabilirim, eğer uğraşmak istemezsen ve kasayı toplanmış temin etmek istiyorsan pm den görüşelim...

Kitap kurdu yazmış:
Tüm ekip toplanmış valla harika bir Overclock shov olmuş.
Kadir Has üniverstesine yakışan bir etkinlik olmuş.
Intelin ana sponros olması çok yerinde olmuş.
Artık bilişimde bile böylesi güzel aktiviteler göremiyoruz.
Emeği geçenlerin eline sağlık. Bende uğradım bu etkinliğe.
Ama çok yoğundum bu hafata o yğzden fazla duramadım.
Özellikle Expander ve Murat ın aktivitenin 2 günüde rekora imza atması şaşılmaması gereken bir sonuç.i7 940 İşlemcili ksistem süper.
O kasadan bende alıcağım ilk fırsatta fiyatı na bakıyorum şimdi netten

Kasa gerçekten muhteşem. Evren shop destek için kasayı verdi, kasayı toparladım, sonrada dayanamadım satın aldım.. Tasarımı, sessizliği herşeyi ile dört dörtlük..
Başa dön

intelciler
Site Admin
Site Admin

MesajTarih: Cmt May 02, 2009 11:04 am    Mesaj konusu: Re: KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ 7. BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ŞENLİĞİ Alıntıyla Cevap Gönder

Bu tarz teknoloji şenliklerinin artması lazım.
Kadir Has Üniverstesini bu etkinliği için alkışlıyorum.
Gerçekten başarılı bir aktivite oldu.
Cebit e gittim bu denli güzel değildi.

EXPANDER
ONBAŞI
ONBAŞI

MesajTarih: Pzr May 03, 2009 7:02 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Overclock tutkunları show'u meraklı bakışlar altında soluklanarak izlediler.
bu tarz etkinliklerin türkiye'de genişleyip yayılması lazım.
kısa zamanda yeni overclock show'lar ile karşınızda olacagız.
intel'in ana sponsor'lugunda gerçekleşen
show tek kelime ile çok güzeldi.
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et

commodore 64
ÜYE
ÜYE

MesajTarih: Çrş May 06, 2009 1:02 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

EXPANDER yazmış:
Overclock tutkunları show'u meraklı bakışlar altında soluklanarak izlediler.
bu tarz etkinliklerin türkiye'de genişleyip yayılması lazım.
kısa zamanda yeni overclock show'lar ile karşınızda olacagız.
intel'in ana sponsor'lugunda gerçekleşen
show tek kelime ile çok güzeldi.

baba süpermiş.
artık yetişemez olduk teknolojiye.
Intel durdurak bilmiyor.
durmadan yenisini çıkartıyor.
i7 işlemci bende alıcam ama biraz ucuzlmasını bekliyorum
aslında 920 ler alınabilir.
ama benimkisi bir umut belki ucuzlar
yada paraya kıyıp atom notebook alcam
ama o zaman i7 alamam hiç :)

ya neyse bu bu kasayı görünce dayanamadım yine:)
Başa dön
Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    INTELCILER Forum Ana Sayfa : OVERCLOCK HAKKINDA HERŞEY BURADA Tüm zamanlar GMT +2 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız